Juoppohullun päiväkirja (ensi-ilta heinäkuussa)

Kuuskajaskarin kesäteatterissa Raumalla nähdään tragikoomista tohelointia, kun suursuosittu Juoppohullun päiväkirja valtaa kesäisen saaren teatterilavan.

Juoppohullun päiväkirja perustuu Juha Vuorisen samannimiseen kirjaan, jossa seurataan Juha Bergin, kolmekymppisen rappioalkoholistin ja hänen ystäviensä elämää. Alunperin ainoastaan internetissä julkaistu teos on saavuttanut jonkin asteisen kulttimaineen niiden joukossa, jotka nauttivat sen räävittömästä ja kiilloittamattomasta huumorista. Tähän hetkeen mennessä Juha Bergin toilailuja on julkaistu kuuden kirjan verran.

Olli-Matti Oinosen 2015 Kuopion Kaupungiteatterissa kantaesitetty näyttämösovitus kuljettaa katsojaa kiihkeällä tahdilla läpi toinen toistaan hulvattomampien, raisujen ja samalla surullisten tuokioiden, joiden kokonaisuudesta muodostuu Juha Berg: ihminen, joka lipuu elämänsä läpi hallitsemattomasti, viinalta haisten ja etsien täyttymystä, jota ei koskaan tule. Aika hyppii tuokiosta toiseen eikä koskaan pysähdy. Uusi pullo aukeaa ja krapula seuraa toista. Pakkaa sekoittaa ihmiselle tyypilliseen tapaan rakkaus. Juha rakastuu AA-kerhon ryhmänvetäjään Tiinaan. Selväksi pitäisi suhteen takia pyrkiä, mutta tuloksia ei meinaa tulla. Kämpän ovesta pulloineen ja moninaisine ongelmineen sisään pyrkivät tuttavat eivät ainakaan auta asiaa. Kumpi voittaa? Viinanmärkä vai nainen?

Juoppohullun päiväkirja on tragikomedia täynnä absurdeja kohtaamisia, jotka herättävät samaan aikaan hilpeyttä, sääliä ja tuomitsevia katseita. Onneksi vauhti on niin tiukka, että kukaan ei ehdi liikaa miettiä, mille juuri nauroi.