Knalli ja sateenvarjo

Teenjuontia, byrokratiaa ja monenlaisia kommelluksia… Edward Taylorin luoma komediasarja Knalli ja sateenvarjo (alkup. The Men from the Ministry, suom. Kersti Juva) on ollut Suomen Yleisradion pitkäikäisimpiä, suosituimpia ja toivotuimpia ohjelmia. Jo-Jo Teatteri esittää nyt teatterin lavalla tämän Ministeriön Erikoisosaston kaavakkeiden ja pykälien kaaostaman maailman, joka on yhtä aikaa peribrittiläinen ja hulvattoman universaali. Esityksen on dramatisoinut ja ohjannut Petri Tuominen.

Knalli ja sateenvarjo sai ensi-iltansa Jo-Jolla keväällä 2015, jolloin se pyöri täysille katsomoille. Syksyn ratoksi on tulossa vielä muutama esitys komedian ystävien iloksi!

Ministeriön erikoisosaston virkamiesten tehtävänä on auttaa muita virastoja kun niillä on liikaa töitä – mutta he tulevatkin käyttäneeksi suurimman osan ajastaan töiden välttelyyn ja virheidensä peittelyyn. Maaperä kommelluksille on valmis.  Hamilton-Jonesilla ja Lammilla on ainutlaatuinen kyky paisuttaa pienimmätkin työtehtävät arvaamattomiksi katastrofeiksi. Tällä kertaa ongelmia aiheuttavat muun muassa suuren virastokompleksin rakennustyöt. Valmistuuko mahtava Virastopalatsi koskaan? Ja jos valmistuu, niin mihin hintaan? Entä onnistuvatko erikoisosaston virkamiehet paljastamaan ministeriön käytävillä vaanivan vakoojan?

Knalli ja sateenvarjo on komedia jokaiselle, joka on joskus ollut töissä tai kohdannut virastojen villin pykäläviidakon.

”Petri Tuomisen – joka on aikaisemminkin tehnyt kuunnelmista näyttämösovituksia – dramatisoima versio yhdistelee sulavasti alkuperäistekstien tapahtumia kokoillan näytelmän muotoon. Hupaisat hahmot, naseva sanailu, älytön huumori ja koko tarinan maailma on kuitenkin pieteetillä säilytetty alkuperäistekstien henkisinä.”
-Annina Karhu, Turun Sanomat 19.4.2015. Lue koko arvostelu

Knalli ja sateenvarjo, esitykset syksyllä 2015:
10.09. klo 19:00 (LV)
12.09. klo 19:00
13.09. klo 17:00
25.09. klo 19:00 (LV)
26.09. klo 19:00 (LV)
27.09. klo 17:00 (LV)

LV=loppuunvarattu, peruutuspaikkoja voi tiedustella puhelimitse tai ovelta ennen esitystä.

Liput 16/12€.
Varaukset: jojoteatteri@gmail.com / 040 513 4215 tai IdeaTicket
Esityksen kesto: n. 2,5h sisältäen väliajan.

Promokuvat
Kuvaaja: Julia Neganova

Lehdistökuvat
Kuvaaja: Arto Mäkelä

Rooleissa: Joni Tiainen, Pietro Colavita, Veera Knuutila, Marko Pollari, Petteri Takkinen, Milja Nordström, Julius Kalliokoski, Maija Nyström, Jatta Pirinen, Olga Rantalaiho, Timo Salo.

Puvustus: Eveliina Rahja

Vastaa